søndag 31. mai 2009

Svigerfar er på nett!

Svigerfar er snart 77 år, men fra i dag er han koblet opp mot internett med bredbånd for første gang - jeg hyller! Han har hatt PC i noen år, men det har vært maskiner som sønner og svigersønn selv har skrapet, og derfor har dataerfaringene hans bestått av mye venting, knirking fra modemet og mer venting...

I dag pakket vi opp en flunkende ny Toshiba, monterte ADSL "gjør det selv pakke", var en tur innom "yr.no", åpnet mail, sendte mail, var en tur til innom "yr.no" og sendte mail med vedlegg - jeg er imponert over pågangsmotet til svigers!

Jeg har jo sagt at jeg skal skrive litt om IKT og læring her, og da tenker man jo ofte på unge mennesker i skolealder som skal lære seg digitale verktøy. Men like viktig er det jo å lære IKT for godt voksne og eldre mennesker, slik samfunnet har utviklet seg. Skal man henge med i dag, så bør man kunne sende en mail, bruke nettbank og beherske enkel nettsurfing.

Det krever mye innsats for å lære seg databruk for mange eldre, og derfor er det mange som lar internett seile sin egen sjø og håper at det snart går over. Når svigers nå skal lære seg å bruke data, så er det ikke gjort på en eller to kvelder. Det tar tid! Det er viktig å huske på at det som er intuitivt og logisk for unge databrukere, absolutt ikke er logisk og intuitivt for eldre mennesker som ikke har vokst opp med PC'er, dingser og dupeditter i alle varianter.

Jeg tror og håper svigerfar vil se og benytte mange av de fantastiske mulighetene som ligger på internett, selv om han nok aldri kommer til å adde meg på Facebook! Noe jeg ER helt sikker på er at trafikkmålingene på "yr.no" vil vise markert økt aktivitet de neste ukene!

1 kommentar:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett