onsdag 27. mai 2009

På gamle tomter - hos fremtidens lærere

Tirsdag var jeg tilbake på Høgskolen i Oslo, ti år etter at jeg var ferdig med lærerskolen. Denne gangen skulle jeg ikke på forelesning, ikke skulle jeg henge ved "bordet vårt" i glassgaten og jeg skulle ikke på studentkroa i kjeller'n hvor vi vanket hver torsdag. Det var avslutning av Lærende nettverk som stod på agendaen denne dagen, men likevel kjente jeg en lengsel tilbake til bekymringsløse dager som student ved HiO.

Nå var det først og fremst en oppsummering av skolenes prosjekter dette skulle være, men høydepunktet for min del var tre studenters presentasjon av et prosjekt med Wiki i skolen. Det er utrolig gøy å se unge studenter fulle av energi, ideer og kunnskap! Prosjektet hadde vært å lage en Wiki som et prosjektarbeid i RLE for en 6. klasse, og det disse dyktige studentene hadde fått til på noen uker sammen med kontaktlæren og elevene var både imponerende og ikke minst inspirerende. Jeg fikk lyst til å reise tilbake til Grav for å sette i gang "prosjekt-Wiki" samme dag! Jeg fant bloggen til den ene studenten, Thomas Røst Stenerud, på Bård Vegar Solhjells blogg, så dere kan lese mer om Wiki-prosjektet der!

Lærende nettverk - hvordan har det vært? For vår skole har det vært supert. For tre år siden hadde vi liten maskinpark og få lærere med god IKT-kompetanse. Nå er vi en skole med en relativt god maskinpark, og vi har en lærergruppe som har hevet IKT-kompetansen betraktelig! Vi ønsker selvsagt å bli bedre på det meste, men Lærende nettverk har gitt oss et kraftig dytt i riktig retning.

(PS! Tenkte jeg skulle forsøke å hente inn en av disse lærerstudentene til en jobb skolen vår, men de var selvsagt allerede hanket inn av andre skoler, alle tre!)

2 kommentarer:

  1. Takk for hyggelig omtale, og ikke minst takk for oppmerksomheten. Utrolig moro å dele med så ivrig publikum.

    Selv om jeg bare har fått innblikk i LN gjennom dørsprekken, er det vel å håpe at "noen" tar tak og setter igang tilsvarende nettverk for utvikling sentralt eller lokalt.

    Du har jo selv tatt skrittet ut i et løst og uformelt nettverk her på bloggen. Håper du finner det fruktbart!

    SvarSlett
  2. Dette var stilig, kult å bli lagt merke til. Håper du får til et wikiprosjekt. Vi venter på post om et supert samarbeidsverktøy.

    SvarSlett